|
Právě je pát 01. lis 2024 4:38:32
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
Jimbo
|
Napsal: stř 27. kvě 2009 22:26:24 |
|
|
Moderátor |
|
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
Jo jo, shrnul jsi to tak jak to je... je to prostě neskutečně drahý...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
|
mateSAS
|
Napsal: stř 27. kvě 2009 23:10:28 |
|
|
záklaďák |
|
souhlas s kawou .......... mam rekneme velmi dobrou kamosku, ktera se od letoska pustila do MCR v silnicich ....... cili mam temer z prvni ruky co co stoji .... a kdyz se nemotas vepredu, abys mel sponzory a platis to vsechno ze svyho, tak Te jeden zavodni vikend vyjde pri velkym setreni 15 000Kc (a to nesmis nic rozbit). O tom, ze tim padem nepripada v uvahu zadna dovolena nemuze byt ani rec ...
z duvodu nevyuziti motorky jsem podal TTRo - taky jsem se na nej dostal cca 1x - 2x za mesic .... cili jsem ho radsi prodal ...
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: stř 27. kvě 2009 23:16:51 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
Kawa - podle mě jsi to naprosto přemrštil a vůbec tohle neodpovídá realitě. Kdyby to bylo jak říkáš, tak jenom za jízdné dáš za sezonu 60.000 a nevím o nikom, kdo by se tomuhle přiblížil, možná tak z poloviny. Dále ani zdaleka ne každej má takový náklady na bydlení třebas jak máš ty a časově tak náročnou hoknu. Vím, co za lidi jezděj na dromy, za poslední dobu jich poznávám fakt hodně a jsou to normální smrtelníci jako my, akorát jsou do toho zažraní a dají do toho první poslední a ještě něco navíc. Dále... proč proboha jezdit 3x týdně na drom na dvě jízdy?? To už bych to pak i nenáviděl. Takovej den na dromu s nějakou agenturou.... tam se vyblbnu na X dní, ne-li týdnů dopředu. Takže být na dromu dvakrát do měsíce je naprostá pohoda, když prostě nemám love, pak aspoň takhle, pořád lepší, než 2x týdně se mrcasit někde po okrskách (mluvím o těch, co májí zálibu v palbě) Dále... dost agentur pořádá výjezdy o víkendech, takže dovolenou na tom nezabiješ. No, mohl bych pokračovat, každopádně k tvému závěru, že ti přijde divný, kde na to lidi berou nebo mají čas... je to spíš tím, že ses podle mě dost výrazně přepočítal. Jasný, drahý to je jak hajzl, ale zas to nepřemrštit a bacha na mýty.... mě na motorku a věci kolem v životě nikdo nedal ani korunu. Je to prostě o prioritách... já třeba vím, že jestli se budu chtít účastnit celýho CEC2 letos a s tím odpovídajících treninků, nebude žádná dovolená, žádný další nákladný podniky, jenom ježdění a v mezičasech vydělávat, co to půjde. Zápisný na celej CEC2 bude dělat 12.000 a jsou v tom 4 závodní dny!!!! Mates - to, o čem mluvíš ty, už je zas jiná liga
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
|
Kawa
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 8:35:59 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
nejt...-přesně něco takového jsem od tebe čekal.... jo...a ještě....co jsem dle tebe přemrštil? ceny jsou reálné http://www.prospeed.de/relaunch/index.p ... ermine&L=5ten čas,co to sežere tak taky.... ale...ruku na srdce....tebe vyšlo kružítko na něco málo přes 2 kila... tak...pokud nebudeš mít love,dostaneš se 2x měsíčně na okruh. pokud nepůjdeš na volný a budeme počítat,že 1 den s agenturou vyjde cca na 3 litry(pouze "pronájem")...tak...6 litrů. pro mě neznamená nemít love mít 6 litrů . ale ok....jak jsi podotkl,mám jiné náklady.ale....o tom je taky život,bohužel. ale...serme na to....nechci tady řešit,kdo kolik má na něco peněz. ale: vyhodit 2 kila za kružítko.....a pak jít 2x do měsíce na okruh....to mně přijde jako totál hovadina a zbytečná investice.proto jsem uvedl,že pokud se někdo rozhodne a "investuje" kačky do kružítka,tak už by měl kurwa na ten drom jezdit právě častěji,než 2x do měsíce. ale...tak je to můj názor....každej ať se rozhodne dle svého,pokud má jiný,já mu ho vyvracet nebudu. a k té hokně....no,myslím si,že tak 90% bělochů má pracovní dobu 8,5 hodiny....což pokud začínáš v 8 a ikdyž makáš v Brně,tak je unreal koupit volnou.ale tak....určo jsou vyjímky....jen....asi moc takových nebude. jo...a jak jsi tak nějak napsal....život je otázkou priorit...
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 11:12:42 |
|
|
záklaďák |
|
|
Kawa - no, vypíchl jsi zrovna jednu z těch dražších agentur, ale budiž. Jinak znám naopak spoustu lidí, kteří mají okruhovky a vyjedou s nima dohromady maximálně 5x za rok, většinou víkendy, tj. 10 dní ježdění. A stačí jim to bohatě, prostě to berou jako dovolenou. Člověk se na tom dromu fakt vyblbne a "uspokojí" na mnohem dešlí dobu dopředu než po celodenním výletu na machně po okrskách. Jako mluvit za sebe, klidně bych tam byl každej druhej den, ale to prostě neutáhnu a to, co mám, mi ke štěstí stačí (zatím ) a hlavně mi to stačí jako motivace do toho sypat ty prachy. Baví mě to, kdybych neměl tuhle motivaci, v životě bych hlavně neměl motivaci tolik vydělat a ty prachy stejně neměl. Samozřejmě jsem na konci podotkl, že tomu de facto podřizuju všechno ostatní, ale prostě jde to... ještě před půlrokem bych ti kejvl na všechno, co tu píšeš, ale teď jsem zjistil, že ne všechno je tak černý ...
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 13:22:39 |
|
|
Moderátor |
|
|
Tak sem se právě vrátil z exkurze u známých v ifororm racing, sou to dva bráši kteří mají za sebou několik let závodění v CEC, MČR atd. No když sem k nim dojel, tak sem celkem čučel jak jim to tam prořídlo, v garáži se to dřív jen hemžilo okruhovkama, a neska sem tam vlezl a stál tam jen jeden fireblade, pravda panečku brutálně udělaná okruhovka, ale i tak. Situace je taková, že už je to i pro ně finančně neúnosný. Říkali, že když jezdili cecky že je to peklo, deset sad gum jen to lítá, věčně vprdeli a neskutečný množství peněz, ale tak to není nic novýho pod sluncem. Nicméně na dotaz proč toho nechali, mě bylo zodpovězeno že už jezdí jen přes agentury, a že ve finále je to stejně dobrý, jako když jezdili cec. Vyjezdíš se do pohody a nestojí to taková šílený peníze, a že ježdění v CEC už je pro ně o ničem... Což sem čučel... Při obhlížení mýho SV říkali že je pěkný, že to mám prodat než to na tom okruhu položím, když mě to tam chytlo a budu tam asi častěji s čímž se nedá nic než souhlasit... Taky mně podotkli to, že místo motání se na volných, který mně nic nedají, mám radši jít do té motoškoly nebo s těma agenturama, což je teda fakt no, u mě je ten problém že 3K nejsou moc často po ruce a to pětikilo na volný se sem tam dá vyštrachat... ale do budoucna je to určitě k uvážení. Řešil sem s něma problematiku probíranou v tomto vlákně. Začal sem s tím, že dvouvály mě hafo lákají a mám je rád, ale že krom RSV se nic nedá za normální peníze sehnat. RSV prý určitě nee, motorka dobrá, ale na vysavača ztrácí, konrétně na brně hafo (jezdili RSV asi 2 sezony) nehledě na to že je to ital = víme... Další na řadu ostrá šestka, pro když bych na dromu začinal by to asi byla ideálka, dostupná je a dalo by mně to důležitý zkušennosti do začátku, ale dost brzo bych ju musel prodávat,páč by nestačila... Litr... nebyl mně do začátku a po tom co mám naježděno doporučem, s tím aj souhlasím (tědka se nejt určitě pškne ) No a ve finále to vypadá na ideálku jít do GSX-R 750, dostupná, kompromis po hodně stránkách a nějakou dobu by vydržela. Tak to byly úvahy, když bych chtěl jít čistě do okruhovky = nereálný, byť mně říkali že by to bylo nejlepší. Ovšem chápou v jaké su situaci, tak sme řešili nějaký východisko. Když bych si koupil sériovou motku a jezdil na drom, položil ju, tak bych se pak taky nemusel doplatit (samozřejmě víme) a sou i případy kdy jsou škody tak velký, že by za ně byla okruhovka bez TP (6 ka třeba)... Takže řešení by bylo asi takový, koupit GSXR 750 s TP klasika série. Sehnat třeba padlý lamináty a dát si je do kupy, přepáčko by hnedka nebyla třeba, stupky by se zvedli nějakým tím mezikusem, místo světla by se dala čočka, prostě mělo by to i nezbytný náležitosti do provozu, alespoň nutný na dojetí na drom, ale zároveň aby byly případně co nejmenší škody. udělat jiný lešení atd... Mno tohle je sice alespoň nějakej kompromis řešící problematiku v tomto vlákně, ale i tak by to byl ranec jako kráva... Nenapsal sem sice nic novýho pod sluncem, ale aspoň to mám potvrzený od borců co sou v branži X let a ví o čem mluví
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
|
shark
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 13:53:44 |
|
|
Administrátor |
|
Registrován: stř 17. říj 2007 21:13:12 Příspěvky: 6558 Bydliště: Praha
|
uf uf jste se rozepsali ale jestli nejsete moc daleko od sebe kupte si jednu okruhovku pro vic lidi kdyz se v tom vyznate, kupte neco co lezelo a dostavte si to jen na okruhovku idealni reseni pro nemajetne
_________________ (2006) - CBR125R K5 + (2007) - SV650S K4 > (2011) - SV650R K4 > (2012) SV650RR K8 + (CBR600RR K5) > (2021) SV650RR K8 + GSX-R1000 K6 + CBF600S-ABS K6
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 14:06:20 |
|
|
záklaďák |
|
|
Jasný no, v podstatě to je takový shrnutí toho všeho, co se už tady nebo jinde napsalo, s tím, že každej to vidí jinak v detailních otázkách jako co pořídit za kubaturu apod. To závodění je ale fakt dneska pakošina, když jsem byl koukat na CECu letos, jak se ta úroveň zvedla, nechápal jsem... proto nám tu vznikly věci jako CEC2, ČMN Prospeed Cup a další amatérské závodění, kam licencované závodníky prostě nepustí, vytvořené za jediným účelem - zpřístupnit tuhle záležitost i normálním smrtelníkům, co se chtějí hlavně bavit a zrovna nekradou. Jenom jsem Jimbáku moc nepochopil tu pasáž, kde mezi okruhovku a slovem "nereálný" vkládáš rovnítko a o pár řádků níž jako schůdný řešení vidíš sérii předělanou na okruhovku s čočkou v kapotě... no, to bude v těch financích teda fakt rozdíl (pokud jsem to teda pochopil správně)... Jestli se chce člověk vyhnout nákladným opravám těch komponentů, který to při pádu odserou nejčastěji jako první, snadno se kurví a patří mezi ty dražší, tak základ jsou lamináty, přepáčko (nejde jen o výšku), lešení a pokud možno i řídítka... všechny tyhle věci se daj sehnat jakž takž levně a naopak originály stojí neskutečnej majlant. Ostatní úpravy a doplňky už jsou v podstatě jen záležitostí funkčního tuningu, ale ne nezbytnýho, když to člověk nehrotí. Třeba takovej lauf mezi ty nezbytnosti určitě nepatří, ale stejně si ho každej pořídí jako první
|
|
Nahoru |
|
|
sting
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 14:50:45 |
|
|
Administrátor |
|
|
jako mit okruhovku za dveste koliku a jezdit s tim petkrat za rok to bych si ji rovnou jen pujcoval to vyjde levnejs to clovek kterej umi pocitat a nema zrovna penize na rozhazovani tak do toho nemuze jit
_________________ pincek'70 - simak'89 - jawa 125'05 - suzuki sv650s'03 - suzuki sv1000s'06 - yamaha yzf-r6'10 - ...
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 14:59:55 |
|
|
Moderátor |
|
|
No je to nereálný v situaci kdy chceš mít mašinu aj do provozu... pro mě, aj ewansa, aj shorťáka je východiskem 1 mašina.... Kua to sou psycho komba fakt toto... místo aby se čovek sóstředil na učení tak vyméšlá píčoviny Jinak sem se sněma bavil aj o CEC2, a třeba ty franto když už seš schopnej držet časy na kolo pod 2:20 tak máš velkou šancu stát co chvíla na bedně, říkali že sou tam krom začátečníků taky mrdálisti(to říkali oni) co jim nešel cec a jezdí mnohem horší časy než 2:20 ... takže šancu máte velkou No a jednu motorku pro víc lidí by bylo taky východiskem, ale to nevím mno... je kolem toho hodně ALE.
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 15:11:37 |
|
|
záklaďák |
|
|
No nereálný je to i pro mě, to je bez debat... já si taky musel vybrat a o kompromisech to moc není, ale zatím mi to vyhovuje a jak! No až se budeš definitivně rozhodovat, hlavně dej na názory těch lidí, kteří už v tom chodijou, jako třeba těch dvou bráchů, a ne na lidi, kteří na dromu ještě ani nebyli, ale už si umí spočítat, co se jim vyplatí apod. Život totiž není jen matematika...
|
|
Nahoru |
|
|
Dawe02
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 20:46:00 |
|
|
záklaďák |
|
Jimbo píše: Jinak sem se sněma bavil aj o CEC2, a třeba ty franto když už seš schopnej držet časy na kolo pod 2:20 tak máš velkou šancu stát co chvíla na bedně, říkali že sou tam krom začátečníků taky mrdálisti(to říkali oni) co jim nešel cec a jezdí mnohem horší časy než 2:20 ... takže šancu máte velkou . To jsou legracni teorie. Rozhoduje se v zavode a to je trochu neco jineho nez cisla Kluci nechcete nekdo SRADa? Dostanete slevu, nechce se mi ho kuchat na dily.
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: čtv 28. kvě 2009 21:45:43 |
|
|
Moderátor |
|
|
Dawe02 píše: Jimbo píše: Jinak sem se sněma bavil aj o CEC2, a třeba ty franto když už seš schopnej držet časy na kolo pod 2:20 tak máš velkou šancu stát co chvíla na bedně, říkali že sou tam krom začátečníků taky mrdálisti(to říkali oni) co jim nešel cec a jezdí mnohem horší časy než 2:20 ... takže šancu máte velkou . To jsou legracni teorie. Rozhoduje se v zavode a to je trochu neco jineho nez cisla Kluci nechcete nekdo SRADa? Dostanete slevu, nechce se mi ho kuchat na dily. Já tomu věřím, že šanci mají velkou...
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: pát 29. kvě 2009 16:16:10 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: čtv 29. lis 2007 22:16:38 Příspěvky: 1460 Bydliště: Těšany
|
Dawe02 píše:
Kluci nechcete nekdo SRADa? Dostanete slevu, nechce se mi ho kuchat na dily. Civilni motka jde z domu?
_________________ Cz 175-Suzuki GSF Bandit 400-Sv 650 02N Gsxr 1000 K5
|
|
Nahoru |
|
|
Mara
|
Napsal: pát 29. kvě 2009 16:19:39 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: pon 15. zář 2008 14:43:14 Příspěvky: 370 Bydliště: Nová Paka, Vrchovina
|
Dawe02 píše: Kluci nechcete nekdo SRADa? Dostanete slevu, nechce se mi ho kuchat na dily.
Bylo by nejaky foto mohl bych se zeptat tady u nas...jo a taky nejaky priblizny popis...
|
|
Nahoru |
|
|
Dawe02
|
Napsal: sob 30. kvě 2009 13:14:55 |
|
|
záklaďák |
|
Mas to kousek, tak se prijed podivat. Reference na to jak jede ti muze dat MiP nebo Ruck na motorkarich. Spousta lidi videla SRADa porazet moderni litry, takze to neni zadny zajic v pytli.
|
|
Nahoru |
|
|