|
Právě je pát 01. lis 2024 4:20:14
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 17:58:35 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: čtv 29. lis 2007 22:16:38 Příspěvky: 1460 Bydliště: Těšany
|
Porad se me v hlave honi ruzny myslenky a napady na pristi sezonu,co vlastne chcu a co ne.Coz teda budu resit esce dlouho. Ale,jelikoz me okruhovy jezdeni laka,tak resim esi si koupit motku primo na okruh.Bouzel je s tim spojeno plno problemu-teda hlavne financnich. Takze me napadlo:Koupit motku co uz je postavena na okruh( http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 19613.html ale samozrejme s papirama) a prizpusobit ji jizde na silnicich.Coz by znamenalo hodit tam naky Led svetylka,blinkry a zrcatka plus spz.Pocitam ze svetylka by se dali vyresit celkem bez problemu.Blikry no to esce nevim,ale asi by to taky slo.Ale zrcatka nevim esi bych tam mel jak a k cemu pridelat. A proc to vlasten delat?No pro me by to melo dve vyhody 1)Nemusel bych shanet pri kazdy jizde na okruh nakou vlecku nebo dodavku. 2)Mohl bych s ni obcas jezdit i v provozu,pac ja se zatim NECHCI vzdat jezdeni v provozu,ikdyz na okruhu je to samozrejme lepsi,ale me to v provozu proste bavi,ma to neco do sebe,i obcas na nejak sraz zajet a tak. A utahnout dve motky financne je pro me nereal.Na druhou stranu,pokud bych tu okruhovku koupil levne-pac sou o dost levnejsi nez motky na cestu tak bych mozna koupil i neco na silnic ale to az nekdy casem to ted neresme. Chcu se hlavne zeptat esi s tim mel nekdo zkusenost-prizpusobit okruhovku silnicim(ikdyz vetsina lidi to dela obracene ale ja su proste jinej )
_________________ Cz 175-Suzuki GSF Bandit 400-Sv 650 02N Gsxr 1000 K5
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:17:21 |
|
|
Moderátor |
|
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
No ewans honí se mně v hlavě poslední dobou taky divoký nápady, já to mám teda o to jednoduší že nemám a dlouho mít prachy nebudu, ale po okruhovce taky toužím... Civilního ježdění bych se taky nechtěl vzdát, páč přece jenom je to super přibližovadlo, srazíky atd, prostě motku do provozu potřebuju... Takže když bych měl prachy jako ty tak bych řešil podobný dilema. ale dělal bych to naopak, koupit motku S PAPÍRAMA a doladit si ju na okruh, lamináty, přepáčko atd, stím že by tam zůstaly candrbály nutný do provozu, vím že by to nebylo jen tak, ale nebojím se toho že bych si stím neporadil nějak...vím že by to nebylo ono, ale aspoň nějakej kompromis by to byl Pokud ale chceš kupovat motku na okruh a uvažuješ i nad tím že bys časel zkusil nějaký závody, tak 750 je blbej objem... do kategorie 600 nemůžeš a oproti litrům bys strácel...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:36:16 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
zrovna tohle je zajímavá nabídka, ale borci motky bez papírů jsou velice často čorky a koupí jen podpoříš toho čorkaře... je jasný, že to můžete nebo nemusíte řešit, ale já osobně, kdyby byl původ motorky nejasnej, bych do toho prostě nešel
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:37:55 |
|
|
záklaďák |
|
|
Nejt píše: zrovna tohle je zajímavá nabídka, ale borci motky bez papírů jsou velice často čorky a koupí jen podpoříš toho čorkaře... je jasný, že to můžete nebo nemusíte řešit, ale já osobně, kdyby byl původ motorky nejasnej, bych do toho prostě nešel Presne proto chci motku s papirama....
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:38:39 |
|
|
záklaďák |
|
|
jinak já to měl taky původně v plánu a možná to ještě zrealizuju (s tím světlem a tak), ale nakonec se té káře s vozíkem stejně nevyhnu, poněvadž je spousta jinejch nesmyslů, co je třeba na ten drom s sebou tahat, pokud jedeš na celej den, neřku-li na víc... stojany, vercajk, pneu, civil hadry, žraso atd. atd. atd. Což mě teda tím pádem docvaklo, že do nákladů na okruhový ježdění musím ještě připočítat a dopsat káru s tažným!! (prkotina, že...)
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:42:02 |
|
|
záklaďák |
|
|
Jimbo píše: No ewans honí se mně v hlavě poslední dobou taky divoký nápady, já to mám teda o to jednoduší že nemám a dlouho mít prachy nebudu, ale po okruhovce taky toužím... Civilního ježdění bych se taky nechtěl vzdát, páč přece jenom je to super přibližovadlo, srazíky atd, prostě motku do provozu potřebuju... Takže když bych měl prachy jako ty tak bych řešil podobný dilema. ale dělal bych to naopak, koupit motku S PAPÍRAMA a doladit si ju na okruh, lamináty, přepáčko atd, stím že by tam zůstaly candrbály nutný do provozu, vím že by to nebylo jen tak, ale nebojím se toho že bych si stím neporadil nějak...vím že by to nebylo ono, ale aspoň nějakej kompromis by to byl Pokud ale chceš kupovat motku na okruh a uvažuješ i nad tím že bys časel zkusil nějaký závody, tak 750 je blbej objem... do kategorie 600 nemůžeš a oproti litrům bys strácel... To byla prvotni myslenka koupit seriovku a upravit ji,ale to stoji desny prachy,seriovka je o dost drazsi a ted esce velky investice do kapot atd,kdyz ti budou ty pekny kapoty lezet v garazi.....je lepsi(levnejsi) koupit motku uz upravenou....JInak JImbo-pocitam s tim ze em s tou elektrikou helfnes pokud na to teda dojde,pac ja a elektrika to neni dobra kombinace
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:43:06 |
|
|
záklaďák |
|
|
Nejt píše: jinak já to měl taky původně v plánu a možná to ještě zrealizuju (s tím světlem a tak), ale nakonec se té káře s vozíkem stejně nevyhnu, poněvadž je spousta jinejch nesmyslů, co je třeba na ten drom s sebou tahat, pokud jedeš na celej den, neřku-li na víc... stojany, vercajk, pneu, civil hadry, žraso atd. atd. atd. Což mě teda tím pádem docvaklo, že do nákladů na okruhový ježdění musím ještě připočítat a dopsat káru s tažným!! (prkotina, že...) Hmmm to je taky pravda,stojany nahrejvaky no proste nejaky to zazemi...problem...
|
|
Nahoru |
|
|
Shorty
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 18:56:41 |
|
|
záklaďák |
|
Registrován: sob 24. kvě 2008 23:42:46 Příspěvky: 1804 Bydliště: Štěchov
|
Též přemýšlím nad okruhovkou, ale jsem na tom přesně jak Jimbo, nechcu se vzdát normálního provozu a na obě nemám peníze, takže je to jen takovej sen do budoucna... A auto je každopádně potřeba pro převoz příslušenství, atd... a když poletíš např. do Mosta, tak celej dodělanej ještě letět dom, no žádná hitparáda asi.
_________________ Začalo to 05 jednoskokem -> potom dlouho ČZ 175 -> pak modré SV650S -> a teď eruška
|
|
Nahoru |
|
|
Nejt
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:00:15 |
|
|
záklaďák |
|
|
Pamatuju si doteď, co mě řekli borci ve Střelicích, když jsem s nima probíral právě ty světla apod... "stejně jak k tomu už jednou trochu přičuchneš, ze silnice vypadneš nadobro"... no, a je to tak. V provozu mě to už vůbec nebaví, baví mě snad jen město a láká ten terén. Takže u mě to v ideálním případě dopadne takto - motorka pouze na okruh (vyřešeno), kára s tažným a když by byly židoviny, tak nějaký hravý endouro nebo něco, s čím budu moct dělat bordel ve městě a jezdit i v zimě.
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:07:30 |
|
|
záklaďák |
|
|
Ja neplanuju zadny velky jezdeni,zavody a tak to ne,jen obcas kdyz sou naky ty akce tak tam nechcu jezdit s motkou za 160klacku bez uprav na okruh a s tim vyznikaji dalsi naroky.Tohle s emi jevi jako idealne reseni-prozatim,problem bude ta kara no.Ale prilezitostne by se to dalo vyresit,auto mam,nakej vozejk snad taky,ale treba jezdit na volny furt autem by se me nechtelo,to bych chtel sednout na motku a jet.Na vetsi akce uz by se treba auto dalo nejak vyresit...
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:27:04 |
|
|
Moderátor |
|
|
ewans píše: Jimbo píše: No ewans honí se mně v hlavě poslední dobou taky divoký nápady, já to mám teda o to jednoduší že nemám a dlouho mít prachy nebudu, ale po okruhovce taky toužím... Civilního ježdění bych se taky nechtěl vzdát, páč přece jenom je to super přibližovadlo, srazíky atd, prostě motku do provozu potřebuju... Takže když bych měl prachy jako ty tak bych řešil podobný dilema. ale dělal bych to naopak, koupit motku S PAPÍRAMA a doladit si ju na okruh, lamináty, přepáčko atd, stím že by tam zůstaly candrbály nutný do provozu, vím že by to nebylo jen tak, ale nebojím se toho že bych si stím neporadil nějak...vím že by to nebylo ono, ale aspoň nějakej kompromis by to byl Pokud ale chceš kupovat motku na okruh a uvažuješ i nad tím že bys časel zkusil nějaký závody, tak 750 je blbej objem... do kategorie 600 nemůžeš a oproti litrům bys strácel... To byla prvotni myslenka koupit seriovku a upravit ji,ale to stoji desny prachy,seriovka je o dost drazsi a ted esce velky investice do kapot atd,kdyz ti budou ty pekny kapoty lezet v garazi.....je lepsi(levnejsi) koupit motku uz upravenou....JInak JImbo-pocitam s tim ze em s tou elektrikou helfnes pokud na to teda dojde,pac ja a elektrika to neni dobra kombinace Ewans ale to se pleteš, pokud budeš chtít kupovat machnu s papírama upravenou na okruh, tak to bude určo dražší než sériovka!!! Pokud tam dotyčnej nafláká kapoty, laďák, přepáčko atd atd a k tomu tu dá ůvodní věci tak si to určo nechá zaplatit...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:31:34 |
|
|
záklaďák |
|
|
Jimbo-to bych nerek.co sme koukal na inzeraty tak sou o dost levnejsi,ale bez seriovych kapot atd.Ty me nijak chybet nebudou.....pokud predelas motku na okruh tak je upotrebis akorat zas pri prodeji.Takze koupit jako okruhovku,prodat jako okruhovku.
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:36:44 |
|
|
Moderátor |
|
|
Tak hoď nějaký inzeráty, docela by mě ty ceny zajímaly...
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:41:28 |
|
|
záklaďák |
|
|
Jimbo píše: Tak hoď nějaký inzeráty, docela by mě ty ceny zajímaly... Konkretne ten nahore.....ale nema papiry,takze je cena esce o neco niz...
|
|
Nahoru |
|
|
Dawe02
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:49:05 |
|
|
záklaďák |
|
Idea to je racionalni, mit "univerzalni moto" ale garantuju vam ze stejne jakmile k tomu trochu vic pricuchnete tak na silnici zanevrete nadobro. Loni jsem najel snad 1500km letos asi 40km na silnici a civilni motorka mi jen zahali doma. Kompromis bude vyhovovat chvilku a pak stejne prijdou situace kdy jizda po ose na okruh nebude vyhovovat. Doporucuju do toho skocit s cistou okruhovkou.
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 19:55:21 |
|
|
záklaďák |
|
|
Dawe02 píše: Idea to je racionalni, mit "univerzalni moto" ale garantuju vam ze stejne jakmile k tomu trochu vic pricuchnete tak na silnici zanevrete nadobro. Loni jsem najel snad 1500km letos asi 40km na silnici a civilni motorka mi jen zahali doma. Kompromis bude vyhovovat chvilku a pak stejne prijdou situace kdy jizda po ose na okruh nebude vyhovovat. Doporucuju do toho skocit s cistou okruhovkou. Tak u tebe je to neco jinyho ty uz vis co chces ja to esce nevim,takze je docela mozny ze pristi rok se budu snazit mit motku na okruh i na silnic a zjistim ze me silnic prestava zajimat tak zustanu jen u okruhu,ale zatim se me ze silnice nechce takze se to snazim vyresit kompromisem........Jinak trochu odbocka....hodte sem naky linky na stranky kde sou inzeraty ja koukam jen na motorkare,tipm moto a freemoto....
|
|
Nahoru |
|
|
ewans
|
Napsal: sob 23. kvě 2009 20:16:54 |
|
|
záklaďák |
|
|
Nejt píše: Ewans - jasný, přijít si na to musí každej sám, ale fakt takhle dopadne každej. Není cesty zpět!!! Verim,ale musim si to proste zazit!!
|
|
Nahoru |
|
|
kufor
|
Napsal: stř 27. kvě 2009 12:39:23 |
|
|
záklaďák |
|
|
neuveritelne, prave riesim rovnaku dilemu po sobote ma uz flakanie sa po ceste moc nebere, bo ...auta, bordel na asfalte, hrbolate jak polnacka, klopit sa bojim kvoli magorom v protismere v pondelok som si dal slapy a vratil som sa s velmi rozpacitym pocitom, co to kurva ... no ale Svista si neham, bo je to laska a vylety atd. ad univerzalna moto myslim, ze to nejde bud sa s tym furt budes mrcasit, menit kapoty, zapajat svetla, smerovky abo proste budes mat jednu na cesty a druhu vymakanu na okruhy k tomu samozrejme bud dodavku abo auto s taznym a vlecku na vlacenie prislusenstva, gum a podobne je to hrozne, ale inak sa neda sam neviem, co mam robit, bo najprv sa musim vyhrabat z financneho polobankrotu a vyjasnit si v palici ten zmatok ... kde parkovat vozik? kde parkovat dodavku? jak namontovat tazne na celicu? ad moto bez papierov NIKDY!!! hnusnu pakaz zlodejsku upalit a ne ich podporovat takze bud pristanem nohami na zemi a budem dalej brazdit v klude cesty na Svistovi a na okruhy zabudnem, alebo mi prepne v makovici a spravim vsetko preto, aby som mal motorky dve drzim palce pri rozhodovani, ewans
_________________ ...-> Svist SV1000SZ -> ... -> KTM RC8 R
|
|
Nahoru |
|
|
Jimbo
|
Napsal: stř 27. kvě 2009 13:00:06 |
|
|
Moderátor |
|
|
Nj, ale ta varianta se 2 mašinama je pro mnohé z nás nereálná finančně, byť představuje zn. ideál ... no až budu kupovat další mašinu tak to budu muset taky nějak vymyslet....
|
|
Nahoru |
|
|