já preferuju klasiku...
tzn.: pěkně třísky, noviny, trochu dřeva, roztopit a pak teprv uhlí.
co jsem měl půjčené plynové:
ano, na větší akce - dobrý.
ale: časem se zaserou trysky od omastku, zhasínají, topí pak jen část grilu - což dokáže ve finále pěkně nasrat, pokud se to jebe při grilování.
je to horký, nenaděláš s tím nic.
měl jsem takovej půčenej i na 1 ze srazů od kamoša...taky jebal na čištění, nešlo to ani pořádně zapálit, když už jse rozjel, tak na chvilu, pak se to zase zasralo a bylo po tom hovno.....tže jsem byl rád, že jsem měl klasiku na uhlí...
ale je to jako se vším - pokud se o to budeš starat - je to asi cajk, pokud ti nebude chybět ta "klasika" s rozděláváním ohně.
navíc - děckám se prostě zatápění po staru líbí.
jo a nemluvě o sraní se bombama na plyn. + pokud máš lávový kameny.
+ pak ten plyňák zabere místo, skladování...atd.... což klasika gril na dřevo taky.
já jsem před nějakou dobou pořídil ten betonovej grilokrb, obložil přírodním kamenem. stojí na dvoře, žádnej problém s uakladněním. a ještě to prostě vypadá dobře - podle mě teda. když rozpálím ten beton, kde je dole v ohništi šamot - vydrží sálat pěkně dlouho, nemluvě o možnosti zavěsit klobásy do komína....
za tu dobu, co griluju jsem vyzkoušel, hafo plechovejch grilů - od těch levných přes Webera. Weber dobrej, poměr cena výkon - zbytečně drahej.
Za cenu Weberu mám ten betonovej a troufám si tvrdit, že vydrží déle (životnost - 2 roky na něj prší, sněží a nepoznáš rozdíl od nového), než Weber. Ať se o to budeš starat sebevíc - furt to uchycení těch nohou, na tom kolečka - časem se to vykurví. A to pro Webera hovoří i takové plus jako je litinová mřížka do klasického roštu na hovězí.....
to jsem ještě zatím do betoňáka nepořídil - resp. ani nesháněl