Tak jsem se rozhodl napsat pár řádků k této podle mě moc nepovedené akci.
Byla to 2-denní akce, kde 31.5. byl avízován 2 Vál den, viz....:
http://www.dvouval.cz/clanek.php?clanek=368Takže vzhledem k tomu, že letos sedlám SV, jsem se rozhodl jet 31.5. do Mostu, zajezdit si, zazávodit si.
30. večer jsme poseděli s kuforem, Kubátem, Marem....asi do 1 do noci.
Ráno vstávačka, přezout gumy na slicky a hurá na rozpravu, jízdy.
V 1 . rundě jsem se hledal - na SV jsem seděl defakto letos poprvé (díky zranení na crosce to dřív nevyšlo).
V 2. rundě jsem i nadával, že jsem se nechal zařadit do skupiny C1. Motali se mně tam ještě horší piloti, než já měnili stopu, nedali se předjet. Když už jsem je dal v technické pasáži, tak mně to vrátili na rovince 2V litr x 4V 600,750,1000 - marnej boj.
V 3. rundě jsem zajel relativně dobrej čas, lepší než před 2 lety na SV v Mostě. Ovšem opět se našlo pár, kteří mě brzdili. Byla to i moje chyb, občas jsem jim to tam mohl pustit, ale nějak hlava říkala ee.
Poo jsme se s Kubátem domluvili na jiné strategii - najedeme mezi 1. na výjezd z boxů, běhm těch 20-ti minut ty brzdy snad nedojedem.
Plán vyšel, vylítal jsem asi 4. z boxů. Ovšem i to bylo ku hovnu, neboť začalo chcat. Ne moc, ale stačilo to,aby se vytvořil klouzavý film, zatáhl jsem to po 2 pomalých kolech do boxu.
Vzhledem k tomu, že to byla 4. kvalifikační jízda, tak jsem nepomýšlel na nějaké dobré umístění na roštu do závodu.
Ovšem zcela konsternován a nasrán jsem byl, když jsem zjistil, že jsem se o 3 vteřiny do závodu nekvalifikoval.
Na 2Vál dnu startovalo do závodu 40 motorek, z čehož bylo 35 sekaček a 5 2Válců.
Zcela absolutně a totálně nechápu tento systém.
Probíral jsem na místě s Nikotýnem, řekl mně, že jsem měl víc tahat. Hm...,na 1 stranu OK, na druhou stranu...ať si narve do řiti bláboly o tom, jak má dojet na tuto akci co nejvíce 2Válů...blablabla....dojet můžou...bylo tam 7 SV....startovalo jen 1 do závodu....ostatní se těšili stejně,jako já, jak si SV zazávodí mezi sebou.
Stejně tak jako kecy o tom, jak je letošní ježdění s racetrackem levnější, když má každej závod v ceně....v prdeli leda...udělaj čáru v časecha šmitec...nevešel ses? Tvůj problém.....Ale máš ho zaplacenej.
Zcela logicky...4 skupiny po cca 30-ti lidech....musí to nějak vyselektovat...někdo závod vzdá, nenahlásí se....
Ale na 2Vál dnu udělat čáru mezi SSP x 2Vál ...to je nesmysl...SSP tam dá kolo v závodě za 1:49...nejrychlejší 2Vál byl Plejba (podle mě tak o 4 levely jinde jezdec, než já) v závodě s časem 1:54 na Tuonu.Další s Augusou měl čas 1:59, justina s SV 2:03. Nechápu, jak to můžou měřit a porovnávat.
Během poledne mělo dojít k přeřazení ve skupinách....taky se neudálo.
Ve skupině, kde jsem byl.....rozdíl mezi nejpomalejším a nejrychlejším bylo 32 sekund....nebyl jsem nejrychlejší, ale i tak se mně tam motali ti pomalejší.
V nejpomalejší skupině zas někdo jezdil časy podobné mně a měl ve skupině rychlíky o 35 vteřin pomalejší.
V prdeli.....na to se nedá nic moc co říct.....
Tže ze slibovaného závodu v ceně, přeřazení v poledne do skupin dle času....nic se neudálo.
Další, nikde nezmíněnou změnou je přezouvání...bylo grátis, dnes kilo/kolo. Není to drasťárna, ale taky změna, která nikde nejni psaná.
K organizaci.....2. závod SBK byl vyhlášen jako mokrej....chcalo.
Startoval v 17:30.
Když jsem šel přezout zpět ze slicků na civil gumy v 16:30 tak už to gumaři balili....přezuli mě s kecama. Taky mně to moc hlava nebere,jak můžou balit hodinu před závodem, kterej je nakonec vyhlášen jako mokrej balit....chcát začalo chvíli po 16:30....
No, nebyl jsem z celé akce zcela nadšen. Ve výsledku ale spokojen, že jsem si neustlal a mírně zlepšil čas. Ikdyž vím, že to mohlo být o mnoho lepší.
Tak snad příště a snad se organizátoři zamyslí nad tím, zda má smysl vyhlašovat 2Vál den a porovnávat laminátový sekačky x seriový 2Válce.....